top of page

Jeugd orkest

St Ceacilia-003.jpg

Het jeugdorkest werd dik 40 jaar leden opgericht. In de jaren 90 werd het orkest omgenoemd tot “Leerlingenorkest”. Er waren immers ook wat oudere leerlingen die graag een nootje kwamen meespelen. Sinds een jaar of 10-12 is het weer gewoon het Jeugdorkest geworden, ook voor de enkele wat oudere deelnemer. Het jeugdorkest staat sinds 2006 onder leiding van Marie-Josée Aarts die zeer betrokken is bij de vereniging. In het orkest wordt muziek gemaakt om de jonge leden te leren samen spelen, wordt er aan de klank gewerkt, maar ook aan samen plezier maken door het spelen van leuke muziek. Het leerlingenorkest is immers de opmaat naar "de grote harmonie": het uiteindelijke doel! 
De muziek wordt door de jeugdleden zelf uitgekozen. 

Er is sinds 2017 een commissie van de jeugdleden die zelf meedenken over en meewerken aan concerten van het jeugdorkest. Zo ontstaan er unieke en hele leuke projecten van de jeugd. In 2017 is er een Tribute concert geweest samen met zangeressen uit de buurt en een dansschool. En in het najaar van 2018 wordt er een filmconcert georganiseerd samen met 2 andere jeugdorkesten. 

 

Repetitie

Het jeugdorkest repeteert op vrijdag van 18:30 – 20:00 uur in de harmoniezaal in Café Amicitia aan de markt te Hoensbroek. Rond kwart over 7 is er een korte pauze voor de leden. 

Dirigent

Het jeugdorkest staat sinds 2006 onder leiding van dirigente Marie-Josée Aarts. Marie-Josée is op 7-jarige leeftijd begonnen met muziek maken bij de Koninklijke Oude Harmonie in Eijsden. Eerst op Es klarinet, daarna op de Bes Klarinet. De saxofoon lonkte toen al, maar ze was nog te klein. In 1997 is ze uiteindelijk overgestapt naar de saxofoon en in 1999 daarmee naar het Conservatorium gegaan. In 2000 heeft Marie-Josée HaFa-directie als 2ehoofdvak erbij genomen en is ook daarin afgestudeerd. 

Ze komt heel graag naar Hoensbroek omdat het een prachtige jeugdharmonie is waar veel energie wordt gestoken in het aantrekken en het behouden van nieuwe jeugdleden. Ook het actief betrekken van de jeugdleden bij de organisatie van concerten is erg positief! 

bottom of page